keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Purkamisen iloa ja tekniikan tuskaa.

Kuplan purkaminen on tähän asti sujunut ihan hyvin, mutta muutamaan päivään en ole käynyt tallissa kun pyörähtämässä. Kuten edellisessä postauksessa vähän vihjasin, niin koitan tässä samalla opiskella videoeditointia. No en tässä ole viikkoon saanut ohjelmia edes auki. Lie yksi syyllinen tämän koneen vanha win 7 asennus, joka rupeaa olemaan rikki monella tapaa. No onhan tämä jo 8 vuotta vanha, joten tyydyin kohtaloon, että asennan win 10:n.


Asennuksessa onkin mennyt aikaa, koska laiskana en halunnut puhdasta asennusta, kun on niin paljon hyviä ohjelmia asennettuna valmiina. Kolmas päivä menossa… Päivitystä, ajureita, boottailuja yms. Jos tämä tästä. Töissä saa kyllä ihan tarpeeksi koneella naputella, niin ei jaksaisi säätää enää kotona. Mutta jos se tästä lutviutuu voiton puolelle.

Mutta se purkaminen mitä olen tehnyt? Penkit pois, melkein kaikki sisäverhoilut ja helposti irtoava on nyt pitkin lattioita. Lokarit, ovet ja konepelti on irti. Tankin irroitin ja tyhjensin melkein ensimmäisenä pois haisemasta. 


Tähän mennessä runko ja kori näyttäisivät olevan aika hyvässä kunnossa. Tarkoituksena on tosiaan vetää tuo melkein atomeiksi, tai no semmoisiksi pieniksi kokonaisuuksiksi. Kaikki osat käyn läpi, korjaan mitä pitää korjata ja vaihdan uudeksi risat osat. Verhoilut menee kaikki uusiksi mutta penkit näyttäisivät olevan kunnossa. Voi olla kyllä että tulee investoitua paremmat penkit eteen.


No korjattavaakin on, kuten tämän ikäisessä pitääkin olla. Eniten on pistänyt tämä vastaan purkaessa, kun oli pultti jämähtänyt ja pyöri tuo "mutteri" tuolla reijässä valtoimenaan. Laskeskelin myös vähän akkuesimerkkejä, joista meinasin laitella seuraavaan postaukseen, jos en parempaa aihetta keksi. Niiden hankinta ei kyllä ole ajankohtainen vielä pitkään aikaan, jos en saa jostain hyvää rahoitusta tälle hommalle. Ihanan kalliita on, kun tarkoitus on tehdä kerralla hyvä. Mutta pitäähän niiden kotelointeja alkaa jo miettimään tässä purkamisen aikana.

Nyt pitää taas bootata kone, niin palataan taas jorinoilla myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti